Als je de verbouwing gaat financieren dan is het onder andere nodig om een taxatierapport aan te leveren. Het is belangrijk om bij het verbouwen een waardebepaling aan te leveren voor de hypotheek. Verbouwen waardebepaling hypotheek zijn dus drie woorden die bij elkaar horen als je met een hypotheek de woning gaat verbouwen.

Nieuwe spelregels in de hypotheken wereld

Sinds 2014 gelden er nieuwe regels voor een hypotheek. Zo mag je de aankoopprijs van een woning plus vier procent aan kosten opnemen voor je hypotheek. Pas je energiebepalende aanpassingen toe in je huis dan mag je het zes procent in plaats van vier procent extra lenen. Daarnaast mag je nog een deel extra opnemen om je woning te verbouwen.

Hoeveel mag je lenen?

Als je een taxatie laat doen is het belangrijk dat je ook aangeeft dat je nog wilt verbouwen. De taxateur zal dan een waarde voor verbouwing en een waarde na verbouwing opnemen. Op basis van deze waarde mag je geld lenen bij een bank voor je hypotheek. De maximale hypotheek wordt dan bepaald op de totale waarde maal 104% of 106%. Het gaat hier om de waarde na verbouwing.

Kies de juiste hypotheek

Het belangrijkste is om een goede hypotheek te kiezen. Een hypotheek waar je voor vele jaren gebeiteld zit. Het is mooi om de vele mogelijkheden te ontdekken van een goede hypotheek. Kies daarom altijd voor een kwalitatief uitstekend advies. Zelfs als je de hypotheek alleen maar nodig hebt voor een verbouwing.