Als je een nieuwe woning koopt met een oude vloer dan zal deze waarschijnlijk als eerste uit je woning verdwijnen. Ook als je al een lange tijd in je huis woont, kan het nodig zijn om de vloeren te veranderen. En soms is het gewoon noodzaak. De vloeren zijn weggerot en ze moeten vervangen worden. Verbouwen vloeren zal dan een van de termen zijn die in je hoofd gaan spoken. Het kan zijn dat je de vloer onder de vloerbedekking wilt gaan verbouwen, maar het kan ook zijn dat je nieuw parket, laminaat of een plavuizen vloer wilt leggen.

Een lekkage in de kruipruimte: verbouwen vloeren!

Een vochtprobleem in de kruipruimte kan voor veel problemen zorgen. Een van de grootste problemen is dat er ongedierte in de kruipruimte gaat leven. Ook zal de balkenlaag en de vloer helemaal gaan wegrotten. Het is goed om dan snel over te gaan tot het verbouwen van de vloer. Je zult de oude vloer uit je huis moeten slopen. Hierna kun je een nieuwe houten vloer plaatsen, maar natuurlijk ook een betonvloer gaan storten. Het is goed om de keuzes te overwegen.

Vloerverwarming!

Als je de vloer gaat verbouwen dan kun je van de nood een deugd maken. Je kunt namelijk een vloerverwarming laten plaatsen. Het is dan wel nodig om een betonvloer te laten storten. De vloerverwarming zal zorgen voor een optimaal leefklimaat in huis.

Isolatie!

Ook is het goed om na te denken over een goede isolatie van de vloeren. Door te kiezen voor een goede isolatie zal je besparen op de stookkosten. Zo zal je op termijn de kosten van de isolatie en de nieuwe vloer weer terugverdienen.