Veel mensen verbouwen hun woning ieder jaar. En helaas gaat er ook ieder jaar bij al deze verbouwingen wel eens wat mis. Soms is het iets wat per ongeluk kapot gaat, een dakpan op een auto of lichamelijk letsel. Het is natuurlijk zeer vervelend en ook pijnlijk. Het beste is om het te voorkomen. Helaas is dat moeilijk te realiseren. Het is daarom verstandig om een goede verzekering te hebben als je gaat verbouwen. Verbouwen en verzekering zijn twee woorden welke aan elkaar gekoppeld zijn!

Verbouwen en verzekering: wie regelt het?

Als je een aannemer inschakelt dan is het goed om met hem te overleggen welke verzekeringen je nodig hebt. In de meeste gevallen heeft de aannemer een aansprakelijkheidsverzekering en een CAR verzekering (Construction Allrisk Verzekering). Het is goed om na te gaan hoe de aannemer is verzekerd.

Een aansprakelijkheidsverzekering

Het is altijd goed om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Hiermee ben je verzekerd voor de schade die aan anderen of andermans eigendommen ontstaan.

Een rechtsbijstandverzekering

Het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering kan nooit kwaad. Je zorgt hiermee dat je juridische bijstand krijgt op het moment dat dit nodig is. Dit kan door een schade zijn, maar ook bij een geschil met de aannemer wie voor de schade aansprakelijk is.

Kies de juiste verzekeringen

Natuurlijk kun je naar een assurantie tussenpersoon gaan om daar de juiste verzekeringen af te sluiten. Schroom niet! Ga gewoon even langs om voor je verbouwing de juiste verzekeringen af te sluiten.