Wil je jouw huis gaan verbouwen? Zorg dan dat je het maximale uit je verbouwing haalt. Vaak ga je een huis maar een paar keer in je hele leven verbouwen. Je kunt het doen om meer woongemak te krijgen of voor meer woonruimte. Zo kan je de garage gaan ombouwen tot een extra kamer. Ook wordt de keuken vaak verbouwd of de badkamer. De badkamer en keuken worden vaak wat groter gemaakt en aangepast naar de standaarden van vandaag de dag. Daarnaast is het ook een goede verbouwing als je een dakkapel plaatst om een extra kamer te realiseren in je huis. Er zijn eigenlijk tal van verschillende verbouwingen mogelijk.

Waar begint de verbouwing?

De verbouwing begint bij het bedenken van de mogelijkheden om je huis te gaan verbouwen. Wat wil je graag? Vervolgens kun je een aannemer uitnodigen om je wensen te bespreken. Misschien moet er een bouwtekening gemaakt worden een bouwvergunning worden aangevraagd. Als dit niet nodig is dan kun je vaak snel beginnen met de verbouwing.

Waar moet je op letten bij een verbouwing?

Het is verstandig om stil te staan bij de mogelijkheden om je woning beter te isoleren. Door de juiste isolatiematerialen te gebruiken kun je de woning energiezuiniger maken en geld besparen op de stookkosten.

Kies ook met grote zorg een goede aannemer uit. Ga niet over een nacht ijs. Kijk welke referentieprojecten de aannemer heeft en ook bij welke keurmerken hij is aangesloten. Zo krijg je een goed beeld van wat er allemaal mogelijk is en wat je mag verwachten. Het is ook goed als een aannemer is aangesloten bij een garantiefonds. Zo weet je dat je verbouwing ook wordt afgemaakt als de aannemer failliet gaat.