Verbouwen is een mooie klus. Het is goed om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is. Het is ook goed om je woning te verbeteren en zo meerwaarde te realiseren als je de woning besluit te verkopen. Graag helpen we je op weg met enkele verbouwen tips.

Verbouwen tips: zorg voor goede isolatie!

Vaak wordt bij het verbouwen het deel van de isolatie over het hoofd gezien. En dat is natuurlijk vreemd aangezien veel mensen juist verbouwen om de isolatie. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede isolatie om zo minder stookkosten te hebben en meer woongenot in je huis.

Verbouwen tips: zelf zaken doen!

Ben je handig en vind je het ook niet erg om vieze handen te krijgen? Dan kun je het beste je armen uit je mouwen steken om zo een deel van de werkzaamheden van het bouwbedrijf te gaan doen. Hierdoor maken ze minder uren en bespaar je op de totale kosten van de verbouwing. Natuurlijk moet je alleen de zaken doen waar je verstand van hebt. Je zou bijvoorbeeld de zaken kunnen wegslopen!

Verbouwen tips: opties in de offerte

Laat de aannemer opties in de offerte opnemen waardoor je zelf kunt bepalen wat de totale kosten worden. Opties voor bijvoorbeeld een schuifdeur of openslaande deuren. Of voor verschillende materialen welke je kunt gebruiken. Op die manier heb je het gevoel, dat je de eindprijs in de hand hebt!

Verbouwen tips: wees niet stil!

Wees niet bang om kritiek te leveren op de werkzaamheden van de aannemer. Als iets je niet aanstaat dan kun je het beste hier direct wat van zeggen. Je kunt direct ingrijpen om te voorkomen dat het van slecht naar zeer slecht gaat. Op een vriendelijke manier aangeven dat het je niet aanstaat moet geen enkel probleem zijn voor een goede aannemer.