Als je een verbouwing hebt meegemaakt dan weet je ook hoeveel goed materiaal er nog wordt weggegooid. Tussen de verrotte kozijnen zitten nog perfecte kozijnen. Ook uitstekende deuren worden gewoon weggegooid. Daarnaast zijn er vaak nog tal van andere materialen welke worden weggegooid. Verbouwen en materialen weggooien is niet te voorkomen. Het is echter wel jammer. Kies er daarom voor om de goede materialen apart te houden. Ze kunnen nog hergebruikt worden. Misschien wel bij je eigen verbouwing, waardoor je kosten bespaart.

Waarom verbouwen en materialen hergebruiken?

Het hergebruiken heeft een aantal voordelen. Ten eerste is het een duurzame oplossing. Je gebruikt wat nog goed is op een andere manier. Geef de materialen een tweede leven. Op die manier wordt het milieu minder belast en zorg je voor een betere wereld.

Natuurlijk is het verbouwen en materialen hergebruiken ook goedkoper. Je hoeft geen zaken te kopen welke je al hebt en nog uitstekend dienst kunnen doen in je huis of bij de verbouwing.
Het sentiment! Voor veel mensen heeft een trap of andere oude materialen een sentimentele betekenis. Het is beter om de spullen dan op te laten knappen om ze daarna weer in je woning te gebruiken.

Emotionele waarde!

Wat jij mooi vindt, vindt een ander vast ook mooi! Door de oude materialen opnieuw te gebruiken is het zelfs mogelijk om een waardevermeerdering van je woning te realiseren. Sommige mensen zijn net als jij helemaal weg van oude zaken!

Oud en nieuw!

Gebruik de oude materialen bij de verbouwing. Door een goede mix tussen oud en nieuw te maken ontstaat er een mooie combinatie waar iedereen verliefd op zal worden.