De meest belangrijke vraag bij een verbouwing is vaak wat de kosten zullen zijn. En dat is natuurlijk begrijpelijk. Je kunt jezelf gaan kwellen door te dromen over een mooie verbouwing, terwijl het financieel niet haalbaar is. Natuurlijk ligt het aan de soort verbouwing die je gaat doen. Een verbouwing van een dakraam zal minder geld kosten dan een complete uitbouw aan de achterkant van je huis. Ook een nieuwe keuken of nieuwe badkamer kennen een ander budget dan een nieuwe dakkapel op je huis. het is dus een goede vraag om te willen weten wat de verbouwen kosten zijn.

Een lager btw tarief!

Op dit moment (van schrijven) hanteert men in de bouw het lage btw tarief in plaats van het hoge btw tarief. En dat verschil is dus een korting van 15 procent! Maak er gebruik van zolang het nog kan. Het is trouwens alleen voor de gewerkte uren en niet voor het materiaal.

Maak de juiste keuzes!

Als je gaat verbouwen dan zal je een aantal beslissingen moeten nemen. Moet je een hypotheek gaan afsluiten of een lening? Waar kun je een betaalbare financiering krijgen? Welke aannemer kies je voor de verbouwing? En natuurlijk ook: wat gaat het verbouwen kosten?

Ontdek de exacte kosten van het verbouwen

Door een vakman uit te nodigen of een aannemersbedrijf kun je zeer snel een goed beeld krijgen van de mogelijke kosten. Vaak kan een vakman aan de telefoon al vertellen of een verbouwing voor een specifiek budget wel of niet mogelijk is.