Een verbouwing doe je niet ieder jaar. Vaak verbouw je je woning of ga je verhuizen eens per vier tot vijf jaar. Dit zijn tenminste de gemiddelde statistieken. Door te gaan verbouwen is het soms niet nodig om te gaan verhuizen en kun je nog meer gaan genieten van je huis. Als je jouw woning wilt laten verbouwen dan al je op zoek moeten gaan naar een goed aannemersbedrijf. Verbouwen en het inhuren van een aannemer gaat vaak met elkaar gepaard. Tenzij je natuurlijk twee rechterhanden hebt en alles zelf kunt doen. Voor de meeste mensen geldt dat echter niet.

Waar te beginnen?

Als je weet wat je wilt gaan verbouwen is het tijd om verschillende offertes op te vragen. Ook zal je kunnen navragen of je een bouwvergunning nodig hebt. Door al het papierwerk goed te regelen voordat je gaat verbouwen kun je van je verbouwing een succes maken. Verbouwen en het inhuren van een aannemer gaat samen met het ondertekenen van een goede offerte. Door met meerdere aannemers een afspraak te maken en meerdere offertes te krijgen kun je de beste aanbieding eruit kiezen. Let hierbij niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteit van het werk en bij welke keurmerken en waarborg instellingen het aannemersbedrijf is aangesloten.

Wie doet wat?

Het is ook belangrijk om met de aannemer te bespreken wie wat doet. Misschien wil je zelf de bouwvergunning aanvragen (als dat nodig is) en misschien wil je dat het aannemersbedrijf alleen het casco deel van de woning opzet?