Een verbouwing gaat altijd gepaard met een aardige investering. Het is daarom ook niet vreemd dat je een goede verbouwen garanties wilt hebben. Je wilt weten waar je aan toe bent en hoe je een uitstekende en goede verbouwing kunt laten doen. En ook hoe je na de oplevering met een gerust hart achterover kunt leunen dankzij de verbouwen garanties.

Waar krijg je verbouwen garanties op?

Er zijn volop verschillende zaken waar je garantie op kunt krijgen. Zo kun je garantie krijgen op de materialen welke gebruikt worden bij je verbouwing. Ook kun je een garantie krijgen op het hele bouwproces. Maak altijd goede afspraken over waar je wel en geen garantie op krijgt. Dat is natuurlijk belangrijk. Zorg dat het zwart op wit komt te staan, zodat je er altijd een beroep op kunt doen.

Verschillende garantieregelingen.

Binnen de bouw zijn er verschillende garantieregelingen rondom de bouwwerkzaamheden. Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de garantietermijnen. Een scheurtje door het krimpen van het stucwerk valt bijvoorbeeld niet onder de verbouwen garanties. Ook is het mogelijk om een aanvullende garantie af te sluiten. Laat dit goed opnemen in het contract.

Een garantiefonds!

Het is ook verstandig om te kijken of de aannemer of het bouwbedrijf is aangesloten bij een garantiefonds. Met het garantiefonds is een faillissement afgedekt van het aannemersbedrijf en zal de verbouwing gewoon volgens afspraak opgeleverd worden. Een belangrijke garantie dus!