Een verbouwing is een grote uitgave. Vaak kan de spaarrekening het niet alleen aan en is het verstandig om te kijken naar een financiering. Een verbouwing financieren kan op verschillende manieren. Graag bespreken we hier enkele mogelijkheden om de verbouwing te financieren.

Een verbouwing financieren: een hypotheek!

Het meest voor de hand ligt het aanvragen van een hypotheek bij een bank of via een tussenpersoon. Je gebruikt het geld immers om je woning te verbeteren en dan is het mogelijk om een hypotheek aan te vragen. Er zijn echter wel een aantal zaken van belang. Zo is het belangrijk om te weten of je nog ruimte hebt bij de inschrijving van de huidige geldverstrekker. Als dit namelijk niet zo is dan zal je opnieuw naar de notaris moeten gaan. Als je een hypotheek wilt afsluiten dan zal je ook een nieuwe taxatie moeten laten maken. Houdt rekening met al deze kosten.

Een verbouwing financieren: een lening!

Als de extra kosten van een hypotheek te hoog zijn dan kan je ook een gewone lening afsluiten. Ondanks dat de rente hoger is kan dit toch nog interessant zijn. Zeker als je weet dat ook de rente van de lening gewoon aftrekbaar is van de belasting, zoals bij een hypotheek. Een sterk voordeel!

Een verbouwing financieren: geld lenen bij je familie

Natuurlijk kun je ook bij je ouders of andere familieleden aankloppen om geld te lenen. Maak wel goede afspraken over de rente en ook over de totale periode dat je het afgelost hebt.

Met de juiste middelen kun ook jij je verbouwing verwezenlijken. En dat is natuurlijk wel goed nieuws.