Wat is er nu mooier dan op een boerderij te wonen? Steeds meer mensen kiezen ervoor om een oude vervallen boerderij te kopen en om deze later te gaan verbouwen. Het verbouwen boerderij is vaak net wat anders dan het verbouwen van een doorsnee rijtjeshuis in Nederland.

Waarom een boerderij verbouwen?

Als je graag in een boerderij wilt wonen dan moet je deze wel kunnen financieren. Een boerderij kopen met volop grond voor een prikkie is niet gemakkelijk. Zelfs met volop achterstallig onderhoud zal je de bank moeten kunnen overtuigen dat je voldoende verdient om de hypotheek te betalen. Het is daarom niet vreemd dat er vooral vervallen boerderijen gekocht worden. Deze kunnen dan verbouwt worden om zo de boerderij betaalbaar te houden.

Wat kost het verbouwen van een boerderij?

Een boerderij verbouwen is een dure klus. Dit komt vooral omdat er volop oude materialen gebruikt zijn en je vaak van het ene in het andere valt. Zo zal je de hele elektriciteit moeten vervangen, de isolatie moet je goed verbeteren en ook de ramen zal je moeten vervangen voor dubbel glas HR++ of beter. Eigenlijk kost het verbouwen van een boerderij veel tijd en ook veel geld. Natuurlijk hangt het een en ander af van de staat waarin de boerderij zich bevindt. Ook zal je sneller aangetast hout zien door houtrot of houtwormen. Vaak is er jaren niets gedaan aan het onderhoud van de boerderij. En dan is het natuurlijk belangrijk om je tanden er goed in te zetten.

De moeite waard!

Ondanks dat het verbouwen boerderij veel tijd en ook veel geld kost is het wel de moeite waard om dit te doen. Zo zal je vele jaren kunnen genieten van een mooie en ook geweldige boerderij.