Er zijn een aantal zaken welke je moeten weten over verbouwen en de Belastingdienst. De eerste is dat er van 1 maart 2013 tot 1 januari 2015 het lage btw tarief in plaats van het hoge btw tarief geld op de loonkosten bij een verbouwing. Dit scheelt dus 15 procent per maand. Het geldt voor het vernieuwen, verruimen, herstellen en onderhouden van de woning.

Waar geldt de verbouwen en de Belastingdienst regel nog meer voor?

Het geldt ook voor het laten maken en ontwerpen van een bouwtekening door een architect, bedrijven welke je begeleiden bij een verbouwing en zelfs voor hoveniers om de tuin te onderhouden of aan te leggen. De arbeidskosten kennen het lagere btw tarief en kunnen zo zorgen voor een mooie besparing. Maak er dus gebruik van zo lang dit nog mogelijk is.

De materialen?

Voor de materialen die nodig zijn voor de verbouwing of het aanleggen van de tuin geldt nog steeds het normale tarief. Alleen het uurloon wordt verlaagd naar een btw tarief van zes procent.

Een financiering voor de verbouwing?

Natuurlijk geldt nog steeds de regel dat je voor je verbouwing een lening mag afsluiten. En ook dat je over deze lening de rente mag aftrekken van je fiscale inkomen. Deze regel was altijd al van kracht en hier is niets in veranderd.

Kies een goede adviseur!

Natuurlijk kun je altijd naar een belastingadviseur gaan om de voordelen van een verbouwing te bespreken en ook hoe je de rente van een lening voor een verbouwing kunt aftrekken van de Belastingdienst. De belastingadviseur zal je hier uitstekend over kunnen informeren.