Als je een aannemer de verbouwing laat doen dan zal hij altijd om een aanbetaling vragen. Een aanbetaling om de eerste materialen te kopen en ook om zeker te weten dat je serieus bent. Hij wil natuurlijk aan het einde van de rit ook zijn geld ontvangen en niet het schip aangaan door pas aan het einde af te rekenen. Het is echter de vraag wat een reële aanbetaling is voor een aannemer. Verbouwen en aanbetaling aannemer is een onderwerp wat vaak bij verjaardagen en borrels ter tafel komt. En dat is natuurlijk niet vreemd als je er slechte ervaringen mee hebt gehad.

Hoeveel aanbetaling mag een aannemer rekenen?

Als je naar de wet kijkt dan mag een aannemer tot een maximum van vijftig procent aan aanbetaling vragen voor een project. Een aannemer die dus meer als vijftig procent rekent aan aanbetaling is in overtreding van de wet. Het is dan ook geen aanbetaling meer. Natuurlijk zijn er aannemers en bouwbedrijven welke het liefste het hele bedrag in een keer op de rekening ontvangen. Ga hier echter niet mee akkoord. Je wilt natuurlijk ook graag dat de verbouwing wordt afgemaakt. Of niet?

Ga met een aannemer in zee welke aangesloten is bij een garantiefonds

Het is goed om te weten dat als een aannemer failliet gaat en is aangesloten bij een garantiefonds je verbouwing gewoon afgemaakt wordt. Ook al zullen de totale kosten hoger zijn, je betaald zelf geen cent meer. Het garantiefonds zorgt ervoor dat de hele verbouwing afgemaakt wordt.

Zorg goed voor de aannemer, en hij zorgt goed voor jou!

Je hoeft natuurlijk niet alles in een keer te geven. Echter als je op normale voet met de aannemer omgaat dan zal hij dit ook met jou doe. Hij zal beter zijn werk doen en je verbouwing zal soepel verlopen.