Er zijn verschillende schuifpui soorten waar je uit kunt kiezen. Zo kun je kiezen voor een schuifpui van hout, van staal, van kunststof of van aluminium. Ook zijn er verchillende schuifpui soorten op het gebied van de ramen welke erin zitten. Je kunt kiezen voor goed geïsoleerder ramen uit verschillende klassen. Daarnaast zijn er natuurlijk verschillende schuifpui soorten qua formaat. Er zijn eigenlijk volop verschillende combinaties mogelijk. Hierdoor kun je jouw eigen unieke schuifpui krijgen.

Welke soorten materialen worden er voor de schuifpui soorten gebruikt?

Er zijn een viertal materialen welke gebruikt worden voor een schuifpui. De meest gekozen zijn kunststof en hout. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een kunststof schuifpui. Het grote voordeel is dat de schuifpuien onderhoudsarm zijn. Tegenwoordig worden schuifpuien ook erg gelijkend op hout gemaakt.
Houten schuifpuien daarentegen worden ook gekozen, ondanks het feit dat ze om de zoveel jaar geschilderd moeten worden. Vooral omdat de rest van de kozijnen in het huis ook van hout zijn is het zo dat men voor een houten schuifpui kiest.

Kantelen, draaien, kiepen?

Ook op het gebied van sluitsystemen zijn er verschillende schuifpui soorten. Soms komt de schuifpui eerst naar voeren om dan naar links of naar rechts te gaan. Ook kunnen sommige schuifpuien gekanteld worden. Het is goed om hier op te letten en om de juiste keuze te maken.

Wie gaat de schuifpui plaatsen?

Let ook op wie de schuifpui voor je gaat plaatsen. Door een schuifpui te kiezen welke gemakkelijk is te plaatsen zullen de kosten lager zijn. Ook hoef je niet te zoeken naar een specialist.