Een nieuwbouw woning ontstaat in verschillende fasen. Je begint bij het ontwerpen van de nieuwe woning en hoe jij graag wilt dat deze wordt. Praat volop met de architect over jullie wensen en dromen. Bespreek ook de toekomst en hoe je alles graag ziet. Misschien kan de architect verschillende schetsen maken met de keuken aan de straatkant of juist in de tuin. Ontdek de verschillende mogelijkheden die er zijn in de ontwerpfase. Als je de ontwerpfase hebt afgerond kun je de plannen gaan indienen om een bouwvergunning te krijgen. Als alles is goedgekeurd kun je starten met de bouw van de nieuwbouw woning.

De ruwbouw fase bij een nieuwbouw woning

De ruwbouw is natuurlijk het uitgraven en plaatsen van de fundering. De fundering is natuurlijk belangrijk om de hele woning te dragen. De ruwbouwfase is tot je de eerste verdiepingsvloer hebt geplaatst met de muren op deze eerste verdieping. De spouwmuren zullen geplaatst worden en de wanden en vloeren met staal. Ook kan het zijn dat er kalkzandsteen zijn gebruikt.

Het afmaken van de ruwbouw is de volgende fase bij het bouwen van een nieuwbouw huis

De dakplaten worden geplaatst en de gevel wordt geplaatst. Zorg dat er geen ruimte tussen de platen zit en ook dat het isolatiemateriaal goed tegen de dragende muren aan zit. Ook worden de kozijnen worden geplaatst. Daarnaast worden de binnenmuren geplaatst. Ook wordt het dak geplaatst. Eigenlijk wordt de hele woning wind- en waterdicht gemaakt!

De volgende fase!

Hierna wordt de woning verder afgemaakt. De dakpannen worden gelegd, het platte dak wordt geplaatst en de gevel wordt ingevoegd. Ook alle leidingen worden gelegd. De elektriciteit wordt aangesloten.