Veel mensen hebben in het verleden nieuwbouw woningen laten bouwen om ze dan een paar jaar later met winst te verkopen. Het grote voordeel van een nieuwbouw woning is dat je geen overdrachtsbelasting betaald over de bouw van de nieuwbouwwoning. Dit kan nogal een stuiver schelen en daardoor kun je nieuwbouw verkopen tegen winst. De belangrijkste factor is dan wel dat er voldoende vraag is en de huizenmarkt en de huizenprijzen aan het stijgen zijn. Als dit niet het geval is dan zal je niet gemakkelijk een nieuwbouw verkopen tegen winst.

Minder kosten is meer winst!

Het is tegenwoordig steeds gemakkelijker om je huis zelf te verkopen. Je hebt geen makelaar meer nodig om je woning goed en ook snel te verkopen. Denk hierbij aan de mogelijkheden om je woning met de hulp van doe het zelf makelaars toch op Funda te krijgen. Je hoeft dan geen 1 tot 2 procent aan provisie af te dragen aan de makelaar voor zijn activiteiten. Je doet zelf de rondleidingen en zorgt voor een goede onderhandeling. Ook projectontwikkelaars zien we dit steeds vaker doen, nu ze vrij toegang hebben tot Funda zonder een makelaar. Ook de komst van social media heeft natuurlijk gezorgd voor een ware aanvulling van de mogelijkheden om je woning te verkopen.

Wanneer kun je jouw nieuwbouw woning verkopen tegen winst?

Let er op dat er geen clausules in de koop aanneem overeenkomst staan dat je de woning niet binnen een aantal jaren mag verkopen. Natuurlijk is dat geen reden om de nieuwbouw woning niet te kopen. Het is echter onverstandig om dan al weer heel snel de woning te gaan verkopen. Je krijgt dan namelijk een boete bij een te vroege verkoop van je woning.