Het mooiste moment van de hele bouw van een nieuwbouw woning is de oplevering. Bij de oplevering worden alle zichtbare gebreken in kaart gebracht en krijg je ook de sleutel van je nieuwe huis. Het is een heerlijk moment om de sleutel in de hand te houden. Dat er nog een aantal gebreken zijn, moet je maar voor lief nemen. Gemiddeld zijn er 14 tot 15 gebreken bij een nieuwbouw woning. De aannemer zal deze gebreken echter binnen drie maanden herstellen.

Kies voor een vooroplevering

Het is slim om een vooroplevering te doen. Ook dan worden de gebreken van de nieuwbouwwoning in kaart gebracht. De kan dan direct hieraan beginnen en zo mogelijk nog voor de daadwerkelijke nieuwbouw oplevering en sleuteloverdracht de gebreken herstellen.

De 5 procent regeling bij een nieuwbouw oplevering

De laatste 5 procent van alle betalingen wordt achtergehouden tot alle gebreken zijn verholpen. Het is een krachtmiddel om de bouwer aan te sporen de woning goed en compleet op te leveren.

Kies voor een opleveringskeuring

Om de gebreken goed in kaart te hebben kun je het beste een bouwkundige uitnodigen om je nieuwbouw woning te controleren. Je kunt de nieuwbouw woning op alle punten laten controleren. Doordat de bouwkundige dit vaker doet weet hij of zij precies waar op gelet moet worden. De gebreken komen hierdoor beter in kaart en zullen uitvoerig beschreven worden.

Veel plezier in je nieuwbouw woning

Als alle gebreken verholpen zijn zal de aannemer de laatste 5 procent van alle betalingen ontvangen. Hierna kun je met een heerlijk gevoel in je woning gaan wonen en er nog vele jaren van genieten.