Een nieuwbouwhuis kopen is een emotionele beslissing. Het is een emotionele beslissing aangezien het gaat om de plek waar je gaat wonen. Niets is dan vervelender dan wanneer het bouwproces of het aankoopproces stroef verloopt. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je halverwege de bouw niet verder kunt of dat er problemen ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat de aannemer failliet gaat. Stel je eens voor dat dit gebeurt. Je hebt dan een half afgebouwd huis, betaald al hypotheek voor dit huis en ook nog de woonlasten voor je oude woning. Als de vooruitzichten dan niet goed zijn en de bouw te lang duurt dan zou je zelf in het slechtste geval ook failliet kunnen gaan. Zorg dat je dit voorkomt met een nieuwbouw en garantieregeling.

De nieuwbouw en garantieregeling kopen!

Kies voor een goede garantieregeling als je een nieuwbouwwoning gaat bouwen. Het gaat om grote bedragen en als er iets misgaat dan zijn de gevolgen vaak niet te overzien. Door te kiezen voor nieuwbouw en garantieregeling zal je geen last hebben van een faillissement van je aannemer.

Welke nieuwbouw en garantieregeling zijn er?

Er zijn een drietal bekende garantieregelingen voor nieuwbouw woningen. Denk hierbij aan de Stichting Waarborgfonds Koopwoningen, Woningborg en Bouwgarant. Ze bouwen allemaal je nieuwbouw woning af als een bouwer failliet gaat. Ook alle extra kosten worden uit het fonds of de stichting voldaan. Daarnaast heb je een herstelgarantie bij gebreken. Als een bouwer de gebreken niet wil of niet kan repareren dan zal het waarborgfonds bijspringen. Ook is er een geschillencommissie. Als er een conflict met de bouwer of aannemer ontstaat dan kun je hier naartoe gaan. Het is een eenvoudigere procedure dan wanneer je naar een rechter zou moeten gaan. En ook goedkoper!