Als je nieuwe kozijnen kiest dan kun je ook overwegen om de kozijnen zelf te gaan plaatsen. De kozijnen zelf plaatsen hoeft geen grote klus te zijn. Het is echter wel belangrijk, dat het natuurlijk goed gebeurd. Ben je zelf handig of weet je iemand die het voor je kan doen? Dan kun je overwegen om de kozijnen zelf te gaan plaatsen. Je zult een mooie besparing maken op de loonkosten van de leverancier van de kozijnen.

Hoe kun je kozijnen zelf plaatsen?

Het begint bij het begin! Je zult de kozijnen goed moeten opmeten. Natuurlijk kun je dit ook door de leverancier laten doen. Een klein foutje kan namelijk grote gevolgen hebben. Natuurlijk kun je zelf ook het meetwerk doen en het dan laten controleren. Maak hier geen fouten!

Demonteer de oude kozijnen bij het kozijnen zelf plaatsen

Verwijder de glaslatten en haal de ruiten uit de kozijnen. Zorg dat ze mooi heel blijven tot ze in de container zitten. Vervolgens kun je de kozijnen onderin op twee plekken doorzagen. Haal het stuk hiertussen weg en breek met een breekijzer de rest weg. Vervolgens kun je de rest wegslopen. Slijp eventuele uitsteeksels en spijkers mooi weg.

De nieuwe kozijnen zelf plaatsen

Nu moet je de spouwlatten weer netjes terugplaatsen als je ze niet hebt laten zitten. Plaats nu het stelkozijn om vervolgens het kozijn te plaatsen. Schroef het kozijn vast in de muur en pur daarna rondom het kozijn alles af. Ook kun je gebruik maken van kit natuurlijk.