Er zijn volop voordelen als je nieuwe kozijnen gaat nemen. Natuurlijk is het een hele investering om de kozijnen te vervangen. Soms is het pure noodzaak en soms is het om sneller de vruchten van de kozijnen voordelen te plukken. Hieronder hebben we een aantal kozijnen voordelen opgesomd.

Kozijnen voordelen: bestand tegen alle weersinvloeden

De nieuwe kozijnen zijn beter opgewassen tegen de weersinvloeden. Vooral kunststof kozijnen zal het niet uitmaken of de zon hard schijnt, het vriest of hard regent. De kozijnen zullen minder krimpen of uitzetten. Ook zal een kunststof kozijn niet gaan rotten door een te hoge vochtigheid.

De eerste paar jaren geen onderhoud meer

Als je nieuwe kozijnen kiest dan zal je de eerste jaren geen last meer hebben van onderhoud. Afhankelijk van het soort materiaal wat je hebt gekozen zal je er weer een aantal jaren tegenaan kunnen. Kunststof kozijnen kennen eigenlijk bijna geen onderhoud. Je moet ze echter wel eens per jaar een keer goed schoonmaken.

Kozijnen voordelen: beter isolatie

Door te kiezen voor nieuwe kozijnen met nieuwe ramen kun je een woning krijgen met een betere isolatie. Zeker als je van dubbel glas naar bijvoorbeeld HR++ glas gaat of driedubbel glas.

Beter beschermd tegen inbraak

Door nieuwe kozijnen met nieuwe sloten en sluit- en hangwerk te kiezen zal je een beter bescherming tegen diefstal krijgen. Zeker als je voor hang- en sluitwerk kiest welke het Politie keurmerk heeft. Het is toch lekker op vakantie gaan als je weet dat het inbreken niet gemakkelijk zal gaan bij jezelf.