Wat is er nu belangrijker in een huis dan de kozijnen? Ze zorgen voor licht, lucht en een prettig woonklimaat. Zonder kozijnen zou je veel minder plezier van je woning hebben. Het is goed om te ontdekken welke verschillende kozijnen types en soorten er allemaal zijn. Op die manier kun je optimaal gebruik maken van de verschillende kozijnen in je huis. Je kunt nog beter het licht en de lucht je huis binnen laten komen zonder je wooncomfort te verstoren.

Welke kozijnen types en soorten zijn er allemaal?

De standaard vaste ramen zal iedereen wel kennen. Ze kunnen niet open of dicht, maar zorgen wel voor volop licht in de ruimte. Daarnaast zijn er nog de draai-kiep ramen. Hiermee kun je het raam op verschillende manieren open zetten. Je kunt het raam helemaal open gooien of het boven op een kierstand stand. Naast deze kozijnen zijn er ook nog de tuimelramen, kozijnen voor een schuifpui en natuurlijk ook voor een deur.

Waar zorgen de kozijnen voor?

De kozijnen zorgen voor de omranding van een ruit, een raam of een deur. Daarnaast zorgen ze ervoor dat de muren mooi op hun plaats blijven zitten om ruimte te bieden aan het raam of de deur.

De verschillende materialen voor een kozijn?

De kozijnen zijn niet het kostbaarste van een huis. Ze zijn echter wel van groot belang. Je kunt een kozijn krijgen van kunststof, wat onderhoudsarm is en uitstekend isoleert. Ook kun je een kozijn krijgen van aluminium wat onderhoudsarm en sterk is. Daarnaast is er nog hout en staal. Hout is wat bewerkelijker en kent een lange levensduur. Staal is erg sterk en onderhoudsarm.