Er zijn volop verschillende soorten type ramen bij kozijnen. Zo zijn er draai ramen, kiep ramen, draai kiep ramen en ook val ramen om er een paar te noemen. Laten we de schuiframen en schuifpuien niet vergeten. De schuifpuien zijn dan trouwens wel erg grote ramen. Ramen en kozijnen zorgen voor meer licht en ook meer lucht in je huis. Twee essentiële zaken in iedere woning.

De type ramen bij kozijnen: het draairaam

Een draairaam is het meest populaire raam in ons land. Het draait en kan naar binnen draaien of naar buiten draaien. Het is een lekker gemakkelijk raam.

Ook is er een draaikiepraam

Een draaikiepraam kun je draaien als een draairaam, maar ook op een val stand zetten. Het is dus eigenlijk twee ramen in een. Door de slimme technieken in het raam is het mogelijk om twee soorten ramen in een te krijgen. Het draai kiep raam draait trouwens altijd naar binnen toe open. Ook valt het raam naar binnen als je het op de kiep stand zet. Het is een van de meest gekozen type ramen bij kozijnen van dit moment.

Het uitzetraam

Een uitzet raam heeft scharnieren aan de bovenkant en kun je horizontaal openzetten naar buiten. Als het andersom is dan spreek je van een val raam.

De schuiframen

Een schuif raam heeft twee delen. Het ene deel van het raam zit vast en het andere kun je gemakkelijk openschuiven. Je kunt schuif ramen krijgen welke horizontaal opengaan en ook diegene welke verticaal open gaan.

Kies het juiste type raam!

Natuurlijk is het belangrijk om een goede keuze te maken voor het type raam welke in jouw kozijnen past. Denk er goed over na en ga niet over een nacht ijs om dan een goede keuze te maken. Een keuze waar je vele jaren van zult genieten.