Wat is er nu vervelender dan wanneer het tocht in je woning. Je voelt een koude rilling over je nek gaan en het opschroeven van de verwarming helpt er ook al niet tegen. Het is erg onprettig en het is belangrijk voor je om snel een goede oplossing te vinden.

Wat kost een oplossing voor kozijnen en tocht?

Een tocht probleem is goed op te lossen. De oplossingen kunnen verschillen en ook de kosten om het op te lossen. Tocht strips zijn een goede oplossing om tocht te voorkomen. Een lange rol van 10 meter tocht strips kost ongeveer tien euro. Als je het kozijn hiermee af plakt dan zal vaak het probleem opgelost zijn. Voorzetramen zijn ook een oplossing. Het is echter wel een wat duurdere oplossing dan een tochtstrip. Vaak is het wel een zeer effectieve manier om van de tochtproblemen verlost te raken.

Een goede isolatie

Een andere oplossing voor het tochtprobleem is om te kiezen voor nieuwe kozijnen. Eigenlijk kun je dan twee vliegen in een klap slaan. Je kunt dan namelijk het tocht probleem oplossen en ook nog eens je woning beter isoleren. Hierdoor krijg je een beter woonklimaat in je huis, ben je verlost van de tocht en zal je ook nog eens besparen op de energiekosten. En dat is natuurlijk wel belangrijk en goed.

Waar komt tocht vaak voor?

Tocht zal je het snelste merken op de begane grond als je in de bank zit televisie te kijken. Tocht komt echter ook voor op zolder en de bovenste verdieping. Het beste is om te kijken waar de kieren zitten in de woning. Zorg er ook voor dat de brievenbus goed afsluit, er geen kieren in de meterkast of bij de kruipruimte zitten en verbeter je woonklimaat in huis.

Enkele tips!

Je kunt tocht opsporen door een brandende aansteker te gebruiken om te zien waar de tocht vandaan komt. Kies per klus het juiste isolatiemateriaal. Wat werkt in de woonkamer, hoeft niet te werken op zolder. Zorg dat de tocht uit je huis gaat en zorg ook dat je voldoende ventilatie behoudt in je woning. Dat is noodzakelijk om een aangenaam leefklimaat in je huis te houden.