Kozijnen kiezen, kopen en betalen is voor velen een grote uitgavenpost. Misschien heb je er zelfs wel een extra hypotheek voor afgesloten. Je kiest kozijnen ook voor vele jaren en het is dan belangrijk om de juiste keuze te maken. Graag geven we je een aantal kozijnen tips.

Kozijnen tips: ga niet over een nacht ijs

Laat je niet verleiden om met de eerste de beste leverancier van kozijnen in zee te gaan. Overleg goed wat je wilt en laat meerdere adviseurs langskomen om een goede offerte op tafel te leggen.

Kozijnen tips: zorg voor een goede uitleg

Laat de adviseurs van de bedrijven, die langskomen goed uitleggen wat er allemaal mogelijk is. Laat ze niet alleen hun producten en soorten kozijnen de hemel in prijzen, maar ook enkele nadelen aanstippen. Zo krijg je een beter beeld van het geheel.

Kozijnen tips: kies de juiste beglazing

Tegenwoordig zijn er steeds meer mogelijkheden om een goed geïsoleerd kozijn te krijgen. Hoe beter de isolatie, hoe hoger de aanschafkosten zullen zijn. Echter je weet dat je de kozijnen en de ramen er voor vele jaren in zult hebben zitten. En op de lange termijn verdien je dus de investering in je nieuwe ramen vanzelf weer terug. Plus je hebt een optimaal woonklimaat in je huis.

Kozijnen tips: bekijk de lange termijn!

Als je een type kozijnen kiest bekijk dan ook welke financiële gevolgen dat voor de toekomst heeft. Kijk naar de kosten van het onderhoud en de kosten van het aanschaffen. Houten kozijnen zijn bij het aanschaffen wel goedkoper, maar door de kosten voor het schilderen iedere vijf tot zeven jaar zullen de totale kosten over een periode van twintig tot dertig jaar veel hoger liggen dan wanneer je voor aluminium of kunststof kozijnen kiest.