Natuurlijk is het mooi om voor nieuwe kozijnen te kiezen als je dat kunt. Soms laat je budget het echter niet toe om dit te doen. Ook kan het soms een verspilling van geld zijn, omdat slechts een of twee kozijnen kapot zijn. De kozijnen repareren is dan een veel betere optie. Er zijn speciale bedrijven welke zich hebben toegelegd op het repareren van de kozijnen. Vooral als je houten kozijnen hebt is het goed om de kozijnen te repareren. Vaak is het maar een kozijn of slechts een deel van een kozijn wat slecht is.

Hoe gaan de kozijnen kapot?

Iedere dag worden de kozijnen blootgesteld aan alle weersinvloeden. Regen, sneeuw, zon, droogte en ook hagel tasten de kozijnen aan. Vooral houten kozijnen ondervinden hier veel last van. Het is daarom ook niet vreemd dat je ze iedere vijf jaar moet schilderen. Door echter niet voldoende aandacht aan de kozijnen te besteden ieder jaar gaan ze rotten. En dan is het belangrijk om de kozijnen te repareren, voordat het hele kozijn is aangetast of zelfs het raam eruit zal vallen.

Is het kozijnen repareren duur?

Om het kozijn te laten repareren heb je geen dikke portemonnee nodig. De reparatie zal altijd goedkoper zijn dan wanneer je het hele kozijn laat vervangen. Nu wordt alleen het slechte deel uit het kozijn gehaald om het te laten vervangen.

Speciale machines en goed materiaal

Het is belangrijk dat de reparatie gebeurt met goed materiaal. Als het slechte deel uit het kozijn is gehaald dan moet je het vervangen met topkwaliteit materiaal. Hierna is het nodig om het hout ook goed te beschermen met een laag grondverf en meerdere lagen aflakverf. Zo zal het kozijn er weer meerdere jaren tegenaan kunnen.