Een raam vervangen is vaak nodig als het raam beschadigd is of er een bal doorheen is gegaan. Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren waarop een raam kapot kan gaan. Ook kun je kozijnen ramen vervangen als j een beter isolatie wilt hebben. Het hoeft dus niet alleen noodzaak te zijn om een raam te vervangen.

Kozijnen ramen vervangen

Als een raam kapot is dan zal je het zo snel als mogelijk moeten vervangen. Het raam kan je immers niet beschermen tegen de regen, sneeuw en de wind. Lekkage en vochtigheid in het huis is dan het gevolg. Ook kan een dubbelraam kapot gaan waardoor er een beslagen raam ontstaat. Hoewel je dan nog wel de bescherming hebt tegen de regen is het niet mooi. Ook dan is het raam vervangen de beste keuze.

De functie van het raam veranderen

Als je van een normaal raam zonder openingen een draai-kiep raam wilt maken dan betekent dit dat je de functie van het raam verandert. Het is belangrijk om dan ook het hele kozijn te vervangen en niet alleen het raam.

Meer isolatie

Een andere reden waarom veel mensen hun ramen vervangen is voor meer isolatie. Zeker als je enkel glas hebt in je huis is het tijd om hier minimaal dubbel glas van te maken. Door een beter geïsoleerd raam te kiezen krijg je minder stookkosten en een aangenamer leefklimaat in je huis.