Er zijn vele verschillende soorten raam kozijnen te verkrijgen. En natuurlijk zijn ze van verschillende materialen beschikbaar op de markt. Zo zijn er houten raam kozijnen, kunststof raam kozijnen en ook aluminium raam kozijnen. En het is verrassend om te zien hoe van deze drie de groep hout weer terrein aan het terugwinnen is op de kunststof kozijnen.

Waarom kiezen voor houten raam kozijnen?

De houten raam kozijnen zorgen voor een klassieke uitstraling van de woning. Ook zorgen steeds betere verfsoorten voor een betere bescherming van het hout voor een langere periode. Je hoeft dus niet meer iedere vijf jaar je raam kozijnen te schilderen, maar iedere tien jaar. Ook zijn houten raam kozijnen een goede isolatie om de warmte volop in huis te houden.

Waar moet je op letten als men raam kozijnen komt zetten?

Het is belangrijk om te weten of het bedrijf een eigen inmeet dienst heeft en eigen montage dienst. Zo ben je verzekerd van een geheel en ook een goede montage van de raam kozijnen. Daarnaast is het belangrijk om te weten uit welke soorten beglazing je kunt kiezen. Deze bepalen immers voor het grootste deel hoe goed de woning geïsoleerd zal zijn. Ook is et belangrijk om te weten hoe het kozijn geleverd wordt. Moet je het zelf nog aflakken? En hoeveel lagen grondverf zitten er op het kozijn? Vervolgens kun je nog kijken naar de extra’s bij een raam kozijn, zoals een zonnewerking of een hor tegen insecten.