Een kozijn plaatsen is geen complexe klus. Je kunt dit ook goed zelf doen als je dat zou willen. Laten we beschrijven hoe je een kozijn plaatsen kunt. Je kunt dan zelf bepalen of je het later zelf gaat doen of je de klus door een vakman laat klaren. Kozijnen plaatsen gebeurt in twee stappen. De eerste stap is om de oude kozijnen te verwijderen om daarna de nieuwe zijnen te plaatsen.

De oude kozijnen verwijderen

Je kunt de oude kozijnen gemakkelijk doorzagen. Zaag in de stijl twee tukken en tik het tussenliggende stuk hout weg. Gebruik hierna een breekijzer en trek een stuk los. Hierna kun je het stuk wegzagen en opnieuw het breekijzer gebruiken. Doe dit net zo lang tot het hele kozijn in stukken is verwijderd. De spouwlatten moet je trouwens laten zitten. Zaag nu de spijkers mooi weg. Het lood boven het kozijn moet je trouwens ook laten zitten.

De nieuwe kozijnen plaatsen

Maak nu met een boormachine een gat waarin de nieuwe schroef komt om het nieuwe kozijn mee vast te zetten. Zorg dat het kozijn mooi vast komt te zitten. Hierna kun je alles mooi afpurren en kitten.

Waarom zelf doen of niet?

Je kunt de kozijnen zelf gaan plaatsen of dit door een vakman laten doen. Als je zelf niet handig bent dan is de keuze natuurlijk snel gemaakt. Ook kun je kosten besparen door het werk zelf te doen. Als je echter niet het juiste materiaal hebt om ook op de hogere verdiepingen de kozijnen te vervangen dan kun je er beter een vakman bijhalen.