Als je nieuwe kozijnen wilt gaan nemen dan zal de keuze vaak snel op kunststof kozijnen vallen. Kunststof kozijnen bieden volop voordelen en de prijs is ook aantrekkelijk in verhouding met andere materialen. Echter op welke kosten mag je rekenen en wat zijn de kunststof kozijnen prijzen nu eigenlijk?

Wat bepaalt de prijs?

De kunststof kozijnen prijzen worden bepaalt door het kozijnen zelf en het soort glas wat je besteld voor in de kozijnen. Normaal dubbel glas is minder duur dan wanneer je kiest voor HR++ glas of wanneer je zelfs kiest voor driedubbel glas. Het grote voordeel om voor de duurdere opties te kiezen is het hogere isolerende vermogen. Hierdoor zal je besparen op je stookkosten en de investering op de lange termijn terugverdienen.

Enkele voordelen

Een kunststof kozijn met een afmeting van 60 bij 60 centimeter kun je krijgen vanaf 100 euro. Een kunststof kozijn met een afmeting van 180 bij 120 centimeter is er al vanaf 250 euro. En een kozijn van 240 bij 240 centimeter is er al vanaf 750 euro.

Natuurlijk zijn dit geen exacte prijzen en kunnen de kunststof kozijnen prijzen in jouw huis afwijken van de bovenstaande prijzen. Het is echter een goede richtprijs om een goed idee te krijgen van wat er mogelijk is.

Extra opties

Naast de standaard uitvoeringen kun je ook kiezen voor extra opties. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een houtnerf of extra ventilatieroosters. Ook een rolgordijn behoort tot de mogelijkheden. Uiteraard stijgen de kunststof kozijnen prijzen als je meer opties kiest.

Bekijk ook: kunststof kozijn prijzen