Als je nieuwe kozijnen wilt kopen dan kun je bij veel verschillende partijen terecht. En je zult ook een aantal keuzes moeten maken. Welke materialen wil je gebruiken? Hoeveel geld wil je besteden? En wat wil je uiteindelijk bereiken met de nieuwe kozijnen?

Voor welk materiaal ga je kiezen?

Je kunt verschillende soorten kozijnen kopen. Je kunt kozijnen kopen van kunststof, van hout en van aluminium. Het grote voordeel van kunststof kozijnen is dat het onderhoudsarm is. Je hoeft het bijna niet te onderhouden. Hout is echter wat minder onderhoudsarm en zal je om de zoveel jaar moeten schilderen. Het onderhoud is zeer belangrijk om houtrot te voorkomen. Hout is wel beter op maat te leveren en naar de smaak van de eigenaar. Daarnaast is er nog aluminium. Er wordt niet zoveel meer gekozen voor aluminium kozijnen. Het is de duurste oplossing en wordt alleen bij zeer zware kozijnen gebruikt.

Wat is de prijs van een kozijn als je kozijnen kopen gaat?

Kozijnen zijn er in tal van verschillende prijzen te verkrijgen. Je kunt hele goedkope kozijnen krijgen met eenvoudig dubbelglas tot ijzersterke en oersterke kozijnen van topkwaliteit met driedubbel glas. Het is sterk afhankelijk waar het kozijn komt en ook waarom je ervoor gekozen hebt. Als je een goede isolatie wilt hebben en iedere dag naar het kozijn moet kijken dan kun je het beste kiezen voor de laatste optie. Een driedubbel gelaagd glazen kozijn zal meer isolatie bezorgen dan een eenvoudig dubbel glas kozijn.

Laat je goed adviseren door een adviseur op het gebied van kozijnen. De specialist kan je goed informeren over de verschillende mogelijkheden en welke kosten hierbij horen.