Kozijnen en isolatie zijn twee woorden die vaak in een zin gebruikt worden. De vraag is of dit wel terecht is. Klopt het wel dat kozijnen en isolatie bij elkaar horen? Of zijn het juist de ramen in de kozijnen welke voor de isolatie zorgen? Misschien is het een overbodige vraag, maar natuurlijk is het wel belangrijk om hier een goed onderscheid in te maken.

Waar zit hem nu de isolatie?

De ramen in de kozijnen zorgen natuurlijk voor het grootste deel van de isolatie. Zo is een raam met HR++ glas beter isolerend dan alleen dubbel glas. Tegenwoordig kun je ook kiezen voor driedubbel glas. Als je slechte ramen hebt in de kozijnen dan zal de isolatie ook niet goed zijn. Het is mooi om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is.

Zit er een verschil in het materiaal en de isolatie?

Er zit zeker een verschil in de isolatiewaarden en het materiaal van de kozijnen. Hout, staal, aluminium en kunststof kennen allemaal hun eigen isolatiewaarden. Doordat er in kunststof kozijnen ook lucht zit is dit een van de beste isolerende kozijnen. De verschillen zijn echter niet erg groot. En zoals hierboven al aangegeven zorgen de ramen voor de meeste en beste isolatie in de woning.

Een lekker warm huis!

Zorg dat je de juiste isolatie kiest voor je kozijnen en voor de ramen in de kozijnen. Kozijnen en isolatie zorgen samen voor een aangenaam leefklimaat in huis, een lagere energierekening en een positieve bijdrage aan het milieu.

Zie ook:
Subsidie kozijnen