Op het eerste oog lijken houten kozijnen goedkoper dan kunststof kozijnen. Houten kozijnen zijn bij de aanschaf vaak net iets goedkoper dan kunststof kozijnen. Het nadeel van houten kozijnen is echter dat ze meer onderhoud nodig hebben. Je zal ze goed in de verf moeten zetten en houden om lang en optimaal van de houten kozijnen te kunnen genieten. Hierdoor zullen de totale houten kozijnen prijzen over de jaren heen wat duurder zijn dan de kunststof kozijnen.

Het soort hout!

Naast de bewerkelijkheid van het maken van de kozijnen is vooral het soort hout wat gebruikt wordt van grote invloed op de houten kozijnen prijzen. Hardhout is een uitstekende keuze voor de kozijnen, maar zal ook een duurdere oplossing zijn voor de houten kozijnen prijzen. Vurenhout is een goedkopere oplossing, maar zal op termijn geen echte oplossing zijn.

Ontdek de ware houten kozijnen prijzen

Het beste is om een vakman langs te laten komen om een offerte te laten maken voor de houten kozijnen prijzen. Op die manier weet je precies waar je aan toe bent. Ook kun je dan de exacte houten kozijnen prijzen gaan vergelijken met de prijzen van kunststof kozijnen of aluminium kozijnen. Denk echter ook aan de lange termijn en de onderhoudskosten van de toekomst als je voor houten kozijnen kiest.