Er zijn vele verschillende soorten en maten van kozijnen. Ook worden er verschillende materialen gebruikt bij de kozijnen. Zo zijn er onder andere kozijnen van hout. Kozijnen van hout zorgen voor volop verschillende mogelijkheden en ook de meest unieke afmetingen en vormen. Eigenlijk is dat een van de grootste voordelen van de kozijnen van hout. Natuurlijk passen ze soms ook veel beter bij een woning. Zeker in monumentale panden zal je veel eerder kozijnen van hout aantreffen dan van een ander materiaal. Voor veel mensen is het trouwens ook een kwestie van smaak om voor kozijnen van hout te kiezen. Daarnaast zijn kozijnen van hout betaalbaar, waardoor het ook een goede keuze is.

Welke houtsoorten kun je gebruiken voor de kozijnen van hout?

Er zijn volop verschillende soorten hout om te gebruiken. Let er op dat ze het keurmerk Keurhout en het keurmerk FSC keurmerk hebben. Hiermee weet je dat je het milieu niet overbelast en je volop van de kozijnen kunt gaan genieten.

Welke soorten houten kozijnen zijn er?

Er zijn verschillende soorten houten kozijnen welke ingezet worden als raamkozijnen en deurkozijnen. Ook schuifpuien worden vaak voorzien van een houten kozijn. Eigenlijk worden de deurkozijnen voor binnen in het huis altijd van hout gemaakt. In tegenstelling tot de kozijnen aan de buitenkant van de woning hebben ze geen last van het weer.

Schilderen en onderhoud!

Het is belangrijk om de houten kozijnen goed te onderhouden. Controleer ze ieder jaar of ze ergens wat extra verf nodig hebben. Op die manier voorkom je dat het hout begint te rotten. Het rotten van het hout is een van de grootste redenen om een houten kozijn weer te vervangen. Met een goed onderhoudsplan en regelmatige schilderbeurt is dit uitstekend te voorkomen.