In Nederland zijn er volop kozijnen van hout. Naast kunststof kozijnen zijn ook de houten kozijnen nog volop in trek. Het is een natuurlijk materiaal wat veel mensen aanspreekt. Om de consumenten nog beter te informeren om een goede keuze te maken zijn er voor kozijnen van hout keurmerken opgericht. Kozijnen van hout en keurmerken gaan goed samen. Het is goed om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is. Kies voor een goed keurmerk en je weet dat je hout hebt wat niet illegaal is gekapt of welke het milieu op een andere manier aantast. Laten we enkele hout keurmerken bespreken.

Kozijnen van hout en keurmerken: het FSC keurmerk

FSC staat voor Forest Stewardship Council. Het is een keurmerk voor de houten kozijnen. Hout wat aan het FSC keurmerk voldoet wordt onder regie geplant en gekapt. Zo word voor iedere boom, die gekapt wordt meerdere bomen terug geplant.

Kozijnen van hout en keurmerken: het SKG keurmerk

Het SKG keurmerk is belangrijk voor het hang en sluitwerk op de houten kozijnen. De stichting let op de inbraakwerende kracht van het hang en sluit werk. Klasse twee van het SKG keurmerk is een minimum vereiste.

Kozijnen van hout en keurmerken: het KOMO keurmerk

Regels voor de hele kozijnenbranche zijn opgenomen in het KOMO keurmerk. Zo wordt er gelet op de producteigenschappen en ook op het hele bouwproces.

Jouw kozijnen?

Zorg ervoor dat jouw houten kozijnen ook voorzien van de nodige keurmerken. Zo weet je zeker dat je een houten kozijn van een optimale kwaliteit krijgt.