Er zijn volop verschillende kozijnen te verkrijgen. Veel kozijnen vind je weer in de gevel van de woning en dat geldt ook voor de buitenkozijnen. Het is natuurlijk belangrijk dat de buitenkozijnen goed bestand zijn tegen de weersinvloeden als regen, sneeuw, zon en lage temperaturen. Je kunt kiezen uit een kunststof buitenkozijn, maar ook voor een houten of een aluminium kozijn. De keuze voor welk soort kozijn je gaat kiezen is erg persoonlijk.

Kies voor onderhoudsarme buitenkozijnen

Als je een keuze moet maken dan is het goed om ook over de toekomst na te denken. Je wilt natuurlijk niet volop tijd of geld spenderen in de toekomst aan het onderhoud van de buitenkozijnen. Je kunt dan kiezen voor een aluminium kozijn of een kunststof kozijn. Houten buitenkozijnen hebben wat meer onderhoud nodig. Het is goed om voor een houten kozijn te kiezen als je dit mooier vindt of als het beter past bij de woning. Ook als je een speciale deur wilt hebben kun je beter kiezen voor een houten kozijn. Daarnaast kun je ook voor volop verschillende kleuren kiezen op het gebied van een houten deur.

De levensduur van een buitenkozijn

De levensduur van de verschillende soorten kozijnen is eigenlijk gelijk aan elkaar. Een gemiddeld kozijn gaat 60 tot 70 jaar mee. Een zachthouten kozijn heeft een kortere levensduur van 25 jaar. Een hardhouten kozijn gaat ook 60 tot 70 jaar mee.

Hoeveel kosten een buitenkozijn?

De prijzen van de buitenkozijnen lopen sterk uiteen. Het is puur wat je zelf graag wilt hebben en hoeveel kwaliteit je hier terug voor wilt hebben. Een zachthouten kozijn is trouwens het goedkoopste, maar gaat dus ook veel minder lang mee en kent ook meer onderhoud.