In ons land worden jaarlijks volop nieuwe kozijnen geplaatst. Kunststof kozijnen worden hierbij het meeste gebruikt, gevolgd door houten kozijnen. Daarna pas komt er met een grote achterstand gekozen voor de kozijnen van aluminium. De aluminium kozijnen zijn echter ijzersterk. De aluminium kozijnen zijn helaas niet zo bekend bij het grote publiek.

Enkele voordelen voor kozijnen van aluminium

Het sterkste kenmerk van kozijnen van aluminium is de duurzaamheid. Ze zijn ijzersterk! Daarnaast is er nagenoeg geen onderhoud bij aluminium kozijnen. Je moet ze eens in de zoveel jaren eens nakijken en goed schoonmaken. Wat veel mensen niet weten is, dat kozijnen van aluminium minder slecht voor het milieu zijn dan houten kozijnen. Er is namelijk een onuitputtelijk hoeveelheid aluminium in onze aarde. Ook kun je aluminium opnieuw gebruiken. De aluminium kozijnen zijn te verkrijgen in veel verschillende kleuren. Je kunt uit tal van RAL-nummers kiezen.

Waarom niet kiezen voor kozijnen van aluminium?

De isolatie van de aluminium kozijnen is een stuk lager dan die van een kunststof kozijn. De verschillen zijn echter niet zeer groot. Je moet een aluminium kozijn eens in de zoveel jaar nakijken en alle scharnieren goed invetten. Een ander nadeel van een aluminium kozijn is dat je de kleur niet kunt veranderen na een paar jaar. Dit is alleen bij hout erg gemakkelijk.

Ontdek de mogelijkheden!

Door een adviseur van aluminium kozijnen uit te nodigen kun je de verschillende mogelijkheden bespreken. Hierdoor zal je optimaal geïnformeerd worden over de mogelijkheden van een aluminium kozijn.