Hoewel de aluminium kozijnen niet de meest populaire kozijnen zijn in ons land, worden ze toch voor specifieke redenen gekozen. De aluminium kozijnen prijzen zijn vaak hoger dan de kunststof kozijnen (welke het populairste zijn in Nederland). Aluminium kozijnen bieden echter wel volop voordelen, waaronder een beter inbraakwerende werking. Aluminium kozijnen zijn heel sterk en ook erg duurzaam. Ze gaan dus jaren mee en je zult er volop plezier van hebben.

Onderhoudsvrij en geluidsarm

Het grote voordeel van aluminium kozijnen zijn dat ze onderhoudsvrij zijn. Dit betekent echter niet dat ze onderhoudsarm zijn. Je zult om de vijf jaren de kozijnen goed moeten nakijken. Daarnaast zorgen ze goed dat de warmte in huis blijft en het geluid wat buiten is, buiten. Het is fijn om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is met een aluminium kozijn. Het blijft lekker stil binnen en buiten hoeven ze ook niet mee te genieten van je muziek.

De aluminium kozijnen prijzen

De prijzen liggen, zoals al gezegd iets hoger dan bij een kunststof kozijn. Daarnaast moet je om de vijf jaar onderhoud doen aan de kozijnen. Dit is echter gelijk als bij de kunststof kozijnen. Houten kozijnen zal je om de zoveel jaar opnieuw moeten schilderen. In vergelijking met houten kozijnen zijn ze dus een stuk onderhoudsvriendelijker.

Voor de exacte prijzen kun je het beste een afspraak maken met een adviseur van aluminium kozijnen. Ook kun je een afspraak maken met een adviseur van de andere materialen.