Vaak word er voor de vloer van de keuken gekozen voor een tegelvloer. De keuze voor vloertegels in de keuken is ook niet zo vreemd, want ze zijn makkelijk schoon te maken en daardoor enorm hygiënisch. Verder heeft een tegelvloer een extreem lange levensduur en blijft er als nieuw uitzien ook al wordt hier veel op gelopen.

In een keuken waar ontzettend veel heen en weer wordt gelopen en af en toe een pan of bord op de grond valt is dit geen overbodige luxe. De grote mate van hygiëne die vloertegels bieden komt ook goed van pas omdat er in een keuken vaak eten op de grond valt. Het is dus mooi meegenomen dat vloertegels in een keuken makkelijk zijn schoon te maken en tevens ook nog eens weinig onderhoud nodig hebben.
Meest geschikte vloertegels

Welke soort vloertegels zijn het meest geschikt voor in de keuken?
Voor vloertegels wordt meestal een keuze gemaakt tussen natuursteen of keramische tegels. De keramische tegels zijn echter beter geschikt voor de keuken omdat deze vaak van een gladde oppervlakte kunnen worden voorzien. Dit maakt dat keramische tegels makkelijker zijn schoon te houden. In principe kan er voor iedere soort keramische tegel worden gekozen, maar degene met een gladde oppervlakte hebben een voordeel. Wanneer je besluit om een tegelvloer in je keuken te leggen kan je dit het beste door een professionele tegelzetter laten doen. Op deze manier voorkom je oneffenheden in de voegen en is de vloer ook zeker zo vlak mogelijk gelegd. Dit is belangrijk zodat wanneer er vloeistof of etenswaren op de keukenvloer wordt gespild deze zich niet op één plek verzamelen en moeilijk schoon te maken zijn.