Een nieuwe keuken is vaak de droom van velen. Ook is het iets waar volop voor wordt gespaard om dan later te realiseren. Een keuken kost immers veel geld. Het is daarom ook niet vreemd om te kijken of er op punten bespaard kan worden. Misschien is het wel slim om te besparen op de keuken kosten van plaatsen? Wat zijn de keuken kosten van plaatsen eigenlijk?

Wat kost het plaatsen van een keuken?

Als je in de showroom naar de keukens kijkt en een mooie keuken hebt uitgezocht voor een nette prijs dan is het goed om ook rekening te houden met de montagekosten van keuken. De keuken kosten van het plaatsen zijn soms ook opgenomen in de totale prijs.

Het weghalen van de oude keuken!

Om de nieuwe keuken te kunnen plaatsen is het essentieel om de oude keuken te verwijderen. Bespreek met de keukenvakman wat ze hierin voor je kunnen betekenen.

Wat kost het monteren of plaatsen van de keuken?

Een keuken plaatsen kost ongeveer tien procent van de totale prijs van de keuken. Vaak is het bij een kleine keuken nog wat minder. Het is echter een gemakkelijke regel om te weten hoe hoog de kosten zijn van het plaatsen van een keuken.

Goede afspraken

Het belangrijkste bij het laten plaatsen van een keuken is het maken van goede afspraken. Wie is waar verantwoordelijk voor en welke werkzaamheden worden allemaal voor de afgesproken prijs uitgevoerd. Wie voert de oude keuken af? En is het keukenbedrijf ook de uitvoerende partij of niet?