Een kleine ronde op het internet leert ons dat er veel problemen kunnen ontstaan rondom het plaatsen van een keuken. Misschien ken je in je eigen omgeving ook wel verhalen welke niet het beste van de keukenbranche laten zien. Het is daarom verstandig om bij een keuken kopen ook op het contract te letten. Wat staat er wel in en wat niet? En hoe kun je voorkomen dat ook jij aan je vrienden van die nare verhalen moet vertellen?

De keukenzaak kent de regels beter dan jij!

Een keuken kopen en het contract is vooral in het voordeel van de keukenzaak. De keukenzaak kent het klappen van de zweep. Ze weten wat ze wel en niet kunnen doen. Als consument zie je een contract en ben je in de wolken over je nieuwe keuken. Het is daarom moeilijker om er nuchter naar te kijken.

Annuleringskosten

Een van de zaken waar je op moet letten is of er ook annuleringskosten zijn en wanneer deze gelden. Vaak moet je 20 tot 30 procent aan boete betalen als je een getekende offerte wilt annuleren. Teken dus alleen de offerte als je zeker weet dat je ook daadwerkelijk die keuken wilt hebben.

Ken je keukenzaak!

Het is verstandig om de keukenzaak waar je een keuken wilt gaan kopen tegen het licht houdt. Doe een check op het internet en ontdek wat er over de keukenzaak wordt gezegd. Als het allemaal slechte berichten zijn, dan weet je hoe laat het is.

Kies voor een rechtsbijstandverzekering

Het is ook verstandig om nog voor het kopen van een keuken een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten. Als er dan problemen zijn kunnen hun de hete kolen voor je uit het vuur halen.