Als je meer licht wilt hebben op je zolderkamer of in een slaapkamer dan kun je kiezen voor een dakkapel of voor een dakraam. Een dakraam is de goedkopere oplossing, maar geeft je geen extra ruimte om te staan. Hoe maak je de juiste keuze?

Een dakkapel of een dakraam?

Adviseurs van dakramen en dakkapellen krijgen de vraag volop. Het is niet vreemd aangezien beide opties haar eigen voordelen hebben. Zo is een dakkapel uitstekend om naast meer licht ook meer leefruimte te realiseren. Ook zal de waarde van de woning hoger worden door de extra vierkante meters loopoppervlakte. Ook maakt een dakkapel het mogelijk om een zolderkamer om te toveren tot een extra ruimte. Een extra ruimte om te leven of te werken. Met een dakkapel kun je nog beter van de ruimte in je huis genieten. Zeker als je overweegt om te verhuizen voor een extra kamer is het een goede keuze. De kosten van een dakkapel zijn echter wel een stuk hoger dan het laten plaatsen van een dakraam.

Een dakraam is goedkoper

Een dakraam laten plaatsen kan voor minder dan de helft van het plaatsen van een dakkapel. Ook is een dakraam veel sneller geplaatst. Hierdoor kun je sneller meer natuurlijk licht bezorgen in je kamers. Zeker als je niet op zoek bent naar een extra kamer is een dakraam een goede keuze. Je kunt ook eerst een dakraam plaatsen om later voor een dakkapel te kiezen.

Een dakraam is vriendelijker voor je portemonnee en een dakkapel zorgt voor meer ruimte in je huis!