Er zijn verschillende redenen om een dakraam te vervangen. Een dakraam vervangen is gelukkig niet zo’n grote klus als het plaatsen van een dakraam. Een dakraam vervangen kan je doen omdat de houten betimmering of het dakraam is aangetast door vocht. Ook kan het zijn dat het dakraam zelf (het dubbele glas) wazig is. Als dit het geval is dan zit er niets anders op dan om het dakraam te vervangen.

Meer plezier van je zolderkamer of je slaapkamer!

Door het dakraam vervangen kan je woonplezier beduidend omhoog gaan. Je zal weer volop licht in je woning krijgen. Ook kun je het dakraam voorzien van nog een betere isolerende werking waardoor je ook nog eens geld gaat besparen.

Waar te beginnen?

Het belangrijkste is om de juiste maten op te meten van het huidige dakraam. Misschien heb je de offerte nog? Dan kun je het zo van de offerte aflezen. Vaak staat er ook een typeplaatje op het dakraam. Hiermee is de maat ook te achterhalen van het dakraam.

Daarna is het een kwestie om het juiste dakraam te bestellen en kun je aan de slag!

Zelf het dakraam vervangen of niet?

Je kunt vervolgens besluiten om zelf het dakraam te vervangen of om dit te laten doen. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoe ervaren je bent en hoe goed je kunt klussen. Twijfel je hierover? Dan kun je het beste een vakman inschakelen.

Het vervangen van een dakraam is trouwens minder complex dan het plaatsen van een dakraam. Bij het plaatsen van een dakraam wordt vaak de dakconstructie gewijzigd. Dat is nu niet meer nodig.