Een dakraam kan een grote bron van frisse lucht en licht zijn op een donkere zolderkamer. Ook in een donkere slaapkamer kan een extra dakraam volop woongenot bezorgen. Het is mooi om te zien hoe een kleine ingreep in je woning zoveel kan veranderen. Het is mooi om de mogelijkheden te bekijken en om voor een dakraam te kiezen. Om je voor enkele dakraam valkuilen te behoeden zullen we ze hier bespreken.

Dakraam valkuilen: de laagste prijs

Een van de grootste valkuilen is om te besparen op de kwaliteit van je dakraam. Natuurlijk is het interessant om een goedkoop dakraam te krijgen. Echter je wilt niet alleen genieten van het dakraam wanneer je de bestelling plaatst. Je wilt ook genieten van het dakraam als het in het dak zit en dan ook voor vele jaren. Kies daarom voor een goede kwaliteit!

Dakraam valkuilen: isolatie!

Kijk ook bij het aanschaffen van een dakraam naar de isolerende werking ervan. Het dak is een van de plaatsen welke ervoor zorgen dat de warmte in je huis blijft. Kies je voor een slecht isolerend dakraam, dan zal deze warmte en dus ook je stookkosten het raam uit vliegen. Een besparing van een paar honderd euro op je dakraam kan je honderden euro’s aan stookkosten extra kosten. Deze extra stookkosten komen ieder jaar weer terug op de rekening van je energiemaatschappij.

Dakraam valkuilen: alles zelf willen doen

Een ander probleem is dat je alles zelf wilt doen. Misschien denk je dat je een goede doe het zelf klusser bent. Overschat echter je vakmanschap niet als je een gat in je dak gaat maken. Het plaatsen van een dakraam is een klus voor een ware professional. Je kunt beter wat geld spenderen aan vakwerk dan later zelf hoge kosten moten maken omdat je een lekkage hebt.