Als je een dakraam gaat plaatsen dan is het goed om op een aantal zaken te letten. Graag geven we je in dit artikel een aantal tips. Een aantal tips om nog meer woongenot en plezier te krijgen van je nieuwe dakraam.

Dakraam tips: optimaal licht!

Het is heel gemakkelijk om te bepalen hoeveel vierkante meter aan dakraam je nodig hebt in een ruimte. Het is namelijk grofweg 10 procent van het dakoppervlak. Weet ook dat een dakraam 50 procent meer licht opbrengt dan een verticaal geplaatst raam. Ook wordt het natuurlijke daglicht beter verdeeld als het dakraam een stuk hoger zit. Ook is het beter om te kiezen voor vier minder grote dakramen dan een heel groot dakraam.

Dakraam tips: de vakman

Kies er altijd voor om een vakman de werkzaamheden uit te laten voeren. Doordat een vakman veel meer ervaring heeft bij het plaatsen van een dakraam ontstaan er minder fouten en problemen. Je voorkomt een lekkage naderhand. Ook zal de vakman het dakraam veel sneller kunnen plaatsen voor jou.

Zeker als je de dakconstructie moet veranderen van het dak is het beter om een vakman in te schakelen. Een vakman zal zorgen voor een optimale plaatsing en montage van het dakraam.

Dakraam tips: twee, drie of vier lagen glas?

Zorg voor een goede isolatie van het dakraam. Een dakraam kun je tegenwoordig krijgen met dubbel glas, drie dubbel glas en zelfs met vier lagen glas. Het is goed om te kiezen voor een maximale isolatie om de warmte in je huis te houden en de energierekening laag.