Je ziet steeds vaker dakramen op het dak. Steeds meer mensen kiezen ervoor om meer licht op hun zolderkamer of slaapkamer te krijgen. Het is heerlijk om te zien wat er allemaal kan momenteel. Er zijn vele verschillende soorten dakramen te verkrijgen. Je kunt kiezen voor een dakraam raamgrootte welke bij jouw huis past en bij jouw dak.

Een groter dakraam raamgrootte?

Als je kiest voor een groot dakraam met een grote dakraam raamgrootte dan zal je vaak de dakconstructie moeten aanpassen. Dit zorgt ervoor dat je een vakman moet inschakelen en dat dus de kosten ook een stuk hoger zullen zijn. Het voordeel is natuurlijk wel dat je uiteindelijk een beter uitzicht zult krijgen. Je zult nog meer genieten van het uitzicht. Ook zal er meer licht naar binnen komen dan wanneer je slechts een klein dakraam zou hebben geplaatst.

Het is echter zo dat meerdere kleine dakramen in je dak meer licht zullen doorlaten dan een groot dakraam. De dakraam raamgrootte is dus niet alleen bepalend voor de hoeveelheid licht die je in een ruimte krijgt. Meer kleine dakramen hebben een beter effect op de hoeveelheid licht dan het formaat van het dakraam raamgrootte.

De kosten?

Als je een groter dakraam raamgrootte kiest dan zijn de kosten van het dakraam natuurlijk groot. Echter ook het plaatsen zal meer geld kosten, omdat de dakconstructie aangepast moet worden. Het is dus zeker het overgeven waard om meerdere kleine dakramen te nemen. Je zou ze zelfs in etappes in je dak kunnen laten plaatsen om de kosten te spreiden. Uiteindelijk heb je dan wel meer licht op je zolderkamer of je slaapkamer.