Een dakraam plat dak is een dakraam voor een plat dak! De naam laat eigenlijk weinig aan de verbeelding over. De term platdakraam wordt ook weleens gebruikt. Vaak is de bovenkant van het dakraam plat dak wat schuin om te zorgen dat het regenwater er sneller van verdwijnt. Door te kiezen voor een dakraam plat dak ontstaat er meer natuurlijk licht in de ruimte eronder en hoef je niet de hele dag de lampen aan te zetten. Ook is het veel prettiger om natuurlijk licht in plaats van het licht van een lamp in je huis te hebben. Er is dus ook meer woongenot. Een dakraam plat dak kun je trouwens ook openzetten om meer frisse lucht in je huis te krijgen. Een dakraam plat dak kent dus vele voordelen.

Waarom kiezen voor een dakraam plat dak?

Een dakraam plat dak wordt veel gebruikt bij een aanbouw of een serre. Om meer licht te krijgen kun je kiezen voor een dakraam plat dak. Ook gebeurt het vaak om meer loophoogte te krijgen bij een zeer laag dak.

De verschillende dakraam plat dak types

Je kunt uit verschillende types voor een dakraam plat dak kiezen. De eerste is het lessenaarsdak model. Het dakraam heeft het model van een lessenaar. Daarnaast is er het model zadeldak welke de vorm van een zadel heeft. Dit is een van de duurdere modellen en zorgt voor volop daklicht en kan zeer hoog gemaakt worden. Natuurlijk kun je ook voor een lichte verhoging kiezen en dan een aflopend dakraam laten plaatsen.

De prijzen van een dakraam plat dak

Een dakraam plat dak kun je nog onder de duizend euro krijgen. De prijzen zullen echter sterk variëren en ook oplopen. Zo kost een mooie en luxe afgewerkt dakraam gemakkelijk vijf tot zes duizend euro.