Een dakraam zorgt voor meer licht en meer ventilatie mogelijkheden. Het zorgt er ook voor dat je nog meer van een ruimte kunt genieten. Niets groeit in het donker, dus wat extra licht is altijd welkom. Wees daarom slim en verstandig en kies voor een mooi dakraam. Het is trouwens ook mogelijk om voor meerdere dakramen te kiezen voor nog meer licht in je woning.
Om meer licht en een dakraam in je huis te krijgen is het nodig om het dakraam te laten plaatsen. Een dakraam plaatsen is voor de meeste vakmensen een klus van een halve tot een hele dag.

Een dakraam plaatsen: waar begint het?

Als je een dakraam wilt laten plaatsen dan begint dat natuurlijk bij een afspraak met een vakman. Je kiest de juiste grootte van het dakraam en het model. Vervolgens wordt er een afspraak gemaakt om het dakraam te plaatsen.

Voor het dakraam plaatsen zal men eerst de dakpannen verwijderen waar het dakraam gaat komen. Daarna wordt er een gat in het dak gemaakt om het dakraam te plaatsen. Het dakraam plaatsen gebeurt netjes en zorgvuldig. Hierbij wordt rekening gehouden met het isolatiemateriaal onder het dak en ook het goed afdichten van het gat in je dak. Dit gebeurt met het dakraam en ook met het dakleer om het dakraam. Op die manier worden lekkages voorkomen en is het dak weer mooi en goed waterdicht. Hierna worden de dakpannen weer teruggelegd rondom het dakraam om het helemaal af te maken.

Een korte uitleg en genieten maar!

Daarna krijg je nog een korte uitleg over het dakraam en hoe je het kunt gebruiken. Vaak spreekt het voor zich. Na de montage kun je voor vele jaren volop gaan genieten van nog meer licht in je huis.