Er zijn vele verschillende soorten dakramen. Eigenlijk is er voor ieder soort dak wel een speciaal soort dakraam. Daarnaast zijn er ook nog eens volop verschillende soorten dakraam materialen die gebruikt worden. Hierdoor is het mogelijk voor iedereen om een dakraam te kiezen, dat bij het huis past.

Een houten of een kunststof dakraam?

De meest gebruikte dakraam materialen zijn hout en kunststof. De keuze wordt voor het grootste deel bepaalt waar het dakraam wordt geplaatst. Het model is mede bepalend of hout of kunststof gebruikt kan worden. Houten dakraam materialen geven een warmere sfeer en zal vaak gekozen worden bij de wat oudere huizen en monumentale panden. Het kunststof is echter voor veel mensen een favoriet, omdat het onderhoudsvrij is.

De prijzen van dakraam materialen

De dakraam materialen die gebruikt worden bepalen natuurlijk voor een groot deel de uiteindelijke prijs van het dakraam. Als je bijvoorbeeld kiest voor dubbelglas dan zal dat goedkoper zijn dan vier lagen glas in het dakraam.

Een houten dakraam is daarom ook goedkoper dan een dakraam van kunststof. Het kunststof is echter meer onderhoudsvrij en zal vaak langer meegaan.

Garantie op het dakraam!

Een houten dakraam kent een garantie van 3 tot 5 jaar. Bij een kunststoffen dakraam is de garantie langer en ligt het tussen de 6 en de 10 jaar.

Een goede isolatie!

Het glas in de dakramen zorgt voor het grootste deel of het dakraam wel of niet goed te isoleren is. Twee lagen glas is tegenwoordig de standaard. Het is echter ook mogelijk om voor driedubbel of zelfs vierdubbel glas te kiezen. Hoe meer lagen glas, hoe beter de isolatie is natuurlijk!