Als je erover nadenkt om meer licht en verse lucht te krijgen in een donkere kamer zonder dakraam dan zijn er verschillende mogelijkheden. Echter om een goed beeld te krijgen en om ook een beslissing te nemen is het verstandig om de kosten op een rijtje te zetten. Laten we kijken wat de dakraam kosten zijn om op een zolderkamer of slaapkamer meer licht en verse lucht te krijgen. Laten we ook niet vergeten dan in ruil voor de dakraam kosten je meer woongenot zult krijgen.

Waarom een dakraam en geen dakkapel?

We bekijken hier de dakraam kosten aangezien deze veel lager zijn dan het plaatsen van een dakkapel. Tevens heb je voor een dakraam geen bouwvergunning nodig en kun je een dakraam veel sneller plaatsen.

Welke dakraam kosten zijn er?

Als je kiest voor een dakraam dan zijn er een aantal kosten waar je tegenaan zult lopen. Ten eerste zijn er natuurlijk de dakraam kosten om het dakraam te kopen. Een dakraam kopen kan al vanaf een paar honderd euro. Het is sterk afhankelijk welke kwaliteit je zoekt, van welk materiaal het dakraam is gemaakt en hoe de isolerende werking is. Natuurlijk speelt ook het formaat een belangrijke bij de dakraam kosten.

Naast de kosten voor het dakraam zijn er ook de dakraam kosten om het dakraam te plaatsen. Deze kunnen zeer laag zijn als je het allemaal zelf gaat doen. Ook kun je een vakman inschakelen om het dakraam te plaatsen. Deze vakman zal een uurtarief hanteren van 35 tot 50 euro exclusief btw. Een vakman kan binnen een dag het dakraam professioneel monteren op je dak. Je hebt er dan geen omkijken naar en je hoeft je ook geen zorgen te maken, dat er een mogelijke lekkage of ander gebrek naar voren komt.