Het dak is de plaats waar veel warmte je huis uit kan gaan. Als je dus kiest voor een goede isolatie van je dak, dan zal je gaan besparen op je stookkosten. Het is daarom verrassend wanneer mensen kiezen voor een zeer goedkoop dakraam om meer licht op de zolder te krijgen. Een goedkoop dakraam zonder enige vorm van serieuze isolatie. De euro’s zien we al wegvliegen uit het raam.
Gelukkig zijn we ons veel meer bewust van deze valkuilen. En ook de leveranciers van dakramen zorgen dat we ons hier bewust van zijn. Ze helpen ons met uitstekend geïsoleerde dakramen om de warmte in de woning te houden.

Drie fabrikanten van dakramen met isolerend glas

Velux heeft dit jaar een viervoudige beglazing geïntroduceerd bij haar dakramen. Het glas heeft een U waarde van slechts 0,61 W/m2K. Een uitstekende keuze om de warmte in je huis te houden.

Ook FAKRO heeft viervoudige isolerende beglazing in haar dakramen. Deze ramen werken zeer isolerend. Het raam heeft een U waarde van 0.58 W/m2K. Ook een topper dus!

Dan is er nog ROTO welke een driedubbele beglazing gebruikt in haar zeer isolerende dakramen. Helaas zijn hier geen U waardes van bekend.

Isolatie is de toekomst!

Als je ziet hoeveel geld en moeite er wordt geïnvesteerd door de fabrikanten van dakramen om een nog betere isolatie te krijgen dan weet je waar de toekomst ligt. Zeker ook als je de energierekening bekijkt voor en na het vervangen van een dakraam weet je dat het goed zit. De investering in een beter isolerend dakraam zal zich vanzelf terugbetalen.